Werkzaamheden

Buitenwerk:
Bij het buitenwerk wordt het schilderwerk eerst goed nagekeken. Daarna wordt alles goed schoon gemaakt met milieuvriendelijke producten. Alle naden en kieren worden gecontroleerd. Slecht schilderwerk wordt met een föhn weg gekrabd dan geschuurd en gegrond. Eventueel vervang ik het kitwerk. Als laatste wordt afhankelijk van de staat van het schilderwerk het hout met één of twee laklagen afgeschilderd.

Binnenwerk:
Op het gebied van wandafwerking is veel mogelijk. Er zijn vele soorten glasvezel en vele kleuren saus. Hiermee kunnen vele combinaties worden gemaakt om een mooi en modern effect te krijgen. Glasvezel is er in veel verschillende structuren. Saus is in mat tot bijna glans te verkrijgen. Nare scheuren worden bijgewerkt en afgekit. Voor binnenwerk is het vereist om zo schoon mogelijk te werken: spatkleden en plastic zijn dan onontkoombaar. Zo worden uw meubels goed beschermd

Kleuradvisering:
Kleuradvisering hoort ook bij mijn takenpakket. Er zijn veel mogelijkheden; ieder heeft zijn eigen smaak en met advies kom je een heel eind. Ik luister eerst goed wat de klant wil en ga dan kijken wat past bij het huis. Dit kan afhankelijk zijn van de stenen en de dakpannen. Met een kleurenwaaier kom je dan een heel eind. Laat je dan ook eens verassen door mijn inzicht.

Houtrotreparaties:
Houtrot komt vaak voor. Dit heeft te maken met slechte verbindingen met kops hout en roestige spijkers. Het rotte hout wordt zoveel mogelijk weggehaald en met een tweecomponenten-plamuur opgevuld. Maar als het houtwerk teveel is doorgerot is moet het vervangen worden, In overleg met u, kan ik een timmerman regelen.